Theorieles en examen

Test

Het theorie-examen voor de personenauto duurt ongeveer 45 minuten, dit is inclusief de toelichting. Je moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn.

Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen:
25 vragen over gevaarherkenning;
30 vragen over verkeersregels;
10 vragen over verkeersinzicht.

Voor iedere vraag heb je 8 seconden de tijd om te antwoorden.
De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties die je op een grote tv-monitor ziet. Je moet je dan voorstellen dat jij de bestuurder van het voertuig bent.

Theorie studie ondersteuning

Via Autorijschool TALENT kan je boeken en cd-roms kopen of in bruikleen krijgen ter ondersteuning van je theorie voor autorijbewijs B.

De onderstaande boeken worden door Autorijschool TALENT aangeboden.

Wegwijzer in het verkeer personenauto € 18,30
Verkeerstheorie personenauto € 15,80
CD-rom examentraining auto 665 vragen € 21,00
Examentraining personenauto 535 € 17,50
Examentraining personenauto 1020 € 24,50
Rijopleiding in stappen B € 18,00

Leermiddelen komen van de firma Verjo. Voor actuele informatie, klik hier!

Zelf reserveren van een theorie-examen
Het beste kun je zelf even een theorie-examen reserveren. Je hebt zelf het beste inzicht welke datum jou schikt. Kosten, klik hier!

Ik adviseer je vóór of hooguit in het begin van je praktijkopleiding een theoriecursus te volgen en theorie-examen te doen. Mijn advies: Plan een theorie-examen maximaal zo’n 4 á 6 weken nadat je begonnen bent met je rijopleiding.
De reservering als stok achter de deur werkt goed. Je “leert” naar je examen toe. De juiste hulpmiddelen die je beschikbaar gesteld worden door Autorijschool TALENT zorgen met de juiste inzet van jouw kant voor een optimale voorbereiding. Uit ervaring kan ik stellen: ”Hoe sneller je theoriecertificaat, hoe goedkoper je rijopleiding!”.

Een theorie-examen reserveren? Klik hier!

rijschool talent

Autorijschool Talent, kleinschalige rijschool uit Veghel. Centraal staat een goede balans tussen resultaat en gezelligheid. Kortom: Autorijschool Talent voor een geslaagde rijopleiding.