Rijlessen en examen

KLOB

Bij Autorijschool TALENT leer je alles voor het behalen van je Rijbewijs B, wat nodig is om veilig met een personenauto aan het verkeer deel te nemen. Vanaf de eerste basishandelingen leer je op je eigen tempo het voertuig volledig te bedienen en beheersen.

Theorie-examen

Voordat het rijexamen mag worden afgelegd, moet je eerst het theorie-examen hebben gehaald. Voor beide examens is de minimale leeftijd 18 jaar. Als je echter meedoet aan de proef 2toDrive (Begeleid Rijden) mag je al veel eerder beginnen! In dat geval mag je het theorie-examen doen en praktijklessen nemen vanaf het moment dat je 16 ½ bent en mag je het praktijkexamen afleggen vanaf je 17e verjaardag.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de cursus Rijbewijs B te volgen. Van een korte cursusperiode met veel intensieve lessen tot een lange cursusperiode met een rustig tempo. De verschillende mogelijkheden staan hier netjes beschreven. Mocht u hier toch nog vragen en/of opmerkingen over hebben dan hoor ik dat vanzelfsprekend graag.

Hoe haal ik mijn autorijbewijs?

Om rijlessen te mogen nemen voor de personenauto, moet je minimaal 16 ½ jaar oud zijn. Vanaf dat moment zijn er verschillende manieren om te worden opgeleid tot het examen. Een aantal mogelijkheden zijn:

Reguliere opleiding:
Bij deze opleiding les je 1 of 2 maal per week. De afspraken kun je gewoon met mij maken en je wordt thuis (of op een ander adres in de regio) opgehaald. Het examen wordt in overleg met jou aangevraagd als alle lesstappen behandeld zijn en in de (ongeveer) 8 weken dat de aanvraag duurt, zorg ik ervoor dat je alles op een voldoende niveau krijgt. Als je aan het einde sneller vordert, of ineens meer tijd hebt om te lessen, kan het examen altijd in overleg met jou naar voren worden gehaald.

10-weekse opleiding:
Bij deze opleiding starten we met 3 lessen per week. In de tweede week zal in overleg met jou het examen worden aangevraagd. De gehanteerde aanvraagtijd voor het examen is ook bij deze opleiding 8 weken. De instructeur zorgt ook in deze opleiding dat je op tijd klaar bent voor het examen.

Compact opleiding:
Bij deze opleiding, die ook wel eens 10 daagse opleiding wordt genoemd, starten we met een intest (of intake-les). Deze intest bestaat uit een gesprek en een rijtest, waarin jouw beginniveau wordt bepaald en gekeken wordt hoe snel jouw vorderingen zijn. Na afloop van deze intest krijg je direct van de instructeur te horen hoeveel lessen hij adviseert en wat de opleiding jou in dat geval gaat kosten. Dit advies is natuurlijk vrijblijvend, maar wel voor jou op maat gemaakt!

Als dit advies je aanspreekt kunnen we in overleg de complete opleiding, inclusief het praktijkexamen inplannen. Dit plannen gebeurt in de tijd die jij beschikbaar hebt. Het is soms zelfs mogelijk de opleiding inclusief examen te plannen in 5 dagen!!

rijschool talent

Autorijschool Talent, kleinschalige rijschool uit Veghel. Centraal staat een goede balans tussen resultaat en gezelligheid. Kortom: Autorijschool Talent voor een geslaagde rijopleiding.