Rijbewijs

Voor het behalen van het rijbewijs moet je twee examens afleggen. De examens bestaan uit een deel theorie en een deel praktijk. Voor je het praktijkexamen mag afleggen, moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat voor de auto. Je mag zonder theoriecertificaat al wel beginnen met het volgen van rijlessen.

Theorie-examen
Ik adviseer je vóór of hooguit in het begin van je praktijkopleiding een theoriecursus te volgen en theorie-examen te doen. Plan een theorie-examen maximaal zo’n 4 a 6 weken nadat je begonnen bent met je rijopleiding.
De reservering als stok achter de deur werkt goed. Je “leert” naar je examen toe. De hulpmiddelen die Autorijschool TALENT jou aanreikt zorgen met de juiste inzet van jouw kant voor een optimale voorbereiding. Uit ervaring kan ik stellen: ”Hoe sneller je theoriecertificaat, hoe goedkoper je rijopleiding!”.

Duidelijkheid / structuur
Je krijgt een vaste lesauto, examenauto en een ‘eigen’ instructeur (m.u.v. overmacht).
Alle vorderingen worden bijgehouden op de leskaart, zodat je elke les kan zien hoe ver je bent. Ook krijg je na elke les een studieadvies voor de volgende les. Je kunt je dan optimaal voorbereiden op de volgende les vanuit je praktijkboek.

Betaling van de lessen gebeurt bij voorkeur contant. (Mobiel pinnen is duur en die kosten kunnen we ons besparen.) Examens en de tussentijdse toets (TTT) mogen natuurlijk gewoon worden overgemaakt.

Veiligheid door beheersing
Tijdens de rijlessen leer je het voertuig op een juiste manier te beheersen en te reageren op de diverse verkeerssituaties. Ik help je niet alleen om het examen met goed resultaat af te leggen, maar bereid je ook voor op een veilige rijtoekomst. Veiligheid in het verkeer betekent veiligheid voor jezelf en je medeweggebruiker. Er wordt dan ook vaak gesteld dat je pas een goede automobilist bent wanneer je de fouten van anderen kan helpen oplossen.

Stress bij het examen
Het praktijkexamen kan best spannend zijn. Door deze spanning kan het zijn dat wat je tijdens de lessen hebt geleerd, er niet helemaal goed uitkomt. Het is niet te voorspellen hoe iemand reageert tijdens een rijexamen. Ik heb de meest koele kikker compleet in de stress zien schieten tijdens het rijexamen.

Om tijdens het rijexamen angst/stress voor het onbekende zo veel mogelijk weg te nemen doe je een Tussentijdse toets (TTT). Alleen dan weten we of je het opleidingsniveau ook tijdens een examensituatie kunt laten zien. Een ander bijkomend voordeel is dat je tijdens je TTT vrijstelling kunt verdienen voor de bijzondere manoeuvres. Dit scheelt een behoorlijke trainingstijd in de afronding naar je 1e examen. In de afronding word je getraind in het afleggen van het rijexamen.

Voor leerlingen die extreem veel last van hebben van examenstress, bied ik de mogelijkheid om te kiezen voor een speciaal faalangst-examen. Tijdens dit praktijkexamen bij het CBR, heeft de examinator meer tijd om je op je gemak te stellen

rijschool talent

Autorijschool Talent, kleinschalige rijschool uit Veghel. Centraal staat een goede balans tussen resultaat en gezelligheid. Kortom: Autorijschool Talent voor een geslaagde rijopleiding.